top of page
002 Festival Groeneveld Aankondiging POSTER A0 841x1189.jpeg

GROENE GELUIDEN

 

De natuur is door de eeuwen heen voor veel componisten een inspiratiebron gebleken. Landschappen, de zee of dierengeluiden vormen de basis voor de mooiste werken in de muziekgeschiedenis. Voor veel klassieke componisten is de natuur net zo’n tijdloos thema als de liefde en de dood. Niet alleen bootsen( proberen) componisten het geluid van bijvoorbeeld vogels na (te bootsen) in hun muziek, ook het gevoel dat de natuur teweegbrengt, is een belangrijke inspiratiebron. 

 

Nationaal en internationaal staan we voor de grootste uitdaging van de eeuw: klimaatverandering. Kunstenaars staan van oudsher vooraan als het gaat om het aandragen van ideeën en het zoeken van nieuwe mogelijkheden. Via kunst openen zij deuren voor anderen, of dat nu individuen zijn, specifieke groepen of hele samenlevingen. Kunstenaars spelen een belangrijke rol in het vinden van oplossingen en het aanjagen van verandering.

Een dag vol met klassieke muziek, jazz, dans, couture, kunst, heerlijk eten !

Zondag 18 september 2022

Groene Geluiden 

10:00-18:00

Kom genieten van Groene Geluiden. Niet alleen proberen componisten het geluid van vogels na te bootsen, ook het gevoel dat de natuur oproept is een belangrijke inspiratiebron. Op de podia binnen kasteel Groeneveld - Lestari Scholten, Metropole Orkest Cellos, Tony Overwater, Coal Harbour, BOHO strings, Lidy Blijdorp, bekendste boswachter Arjan Postma, presentator Ab Nieuwdorp en nog veel meer! Denk aan jazz en yoga, kunstenaars, modeshow, lezingen, kunstmarkt, exposities, klassiek, crossover en jazz. De lekkerste hapjes en verfrissende drankjes! Tot 18 september op Kasteel Groeneveld! 

Thema: Groene Geluiden - geinspireerd door de natuur, recycling, klimaat!

Met o.m. Ab Nieuwdorp als presentator

Lestari Scholtes, Arjan Postma, Metropole Orkest Cellos,

Tony Overwater, Feedforward, BOHO4 string quartet

Een kaart is een passe partout en is exclusief eten en drinken

Ivm weersprognose zal het gehele festival binnen bij Kasteel Groeneveld plaatsvinden

 

Festival  Groeneveld wordt mede mogelijk gemaakt door :

provincie-utrecht-logo.png
Baarn-logo-kleur.jpg
PBCF-oranje-horizontaal-RGB.png
logoafvvf.png
Fentener-van-Vlissingenfonds-logo.png
logo_todays_team.jpg
VB_diap_blauw_0250.png
logo.png
KFH Staand RGB.png
Logo groen.png
bottom of page